Lämmön talteenotto: Opas energiansäästöön

Mikä on lämmön talteenotto ja miten se edistää energiansäästöä?

Lämmön talteenotto on prosessi, jossa rakennuksen ilmanvaihdon tai muiden prosessien yhteydessä syntyvää hukkalämpöä hyödynnetään uudelleen lämmityksessä tai lämpimän käyttöveden tuotannossa. Tämä menetelmä vähentää tarvetta uuden energian tuottamiselle ja siten säästää sekä kustannuksia että ympäristöä. Energiatehokkuus on erityisen tärkeää suurille kiinteistöille, kuten taloyhtiöille ja toimistorakennuksille, joissa lämmityksen osuus energiankulutuksesta on merkittävä.

North Energy Solutionsilla olemme erikoistuneet lämmön talteenottojärjestelmien suunnitteluun ja asennukseen. Järjestelmät räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan, ja ne voivat sisältää esimerkiksi maalämpöpumppuja tai ilmanvaihdon lämmön talteenoton. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme saavuttamaan merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa ja edistää samalla hiilineutraalia tulevaisuutta.

Maalämpöjärjestelmät ja niiden hyödyntäminen lämmön talteenotossa

Maalämpöjärjestelmät ovat yksi suosituimmista tavoista hyödyntää lämmön talteenottoa. Ne keräävät maaperästä, kalliosta tai vesistöstä varastoitunutta auringonlämpöä ja muuntavat sen kiinteistön lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuotantoon. Maalämpöjärjestelmät ovat pitkäikäisiä ja ne tarjoavat tasaisen lämmitystehon ympäri vuoden. Lisäksi ne ovat erittäin energiatehokkaita, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon suurille kiinteistöille.

Esimerkiksi Koivistonkylän rintamamiestalojen projektissa asensimme maalämpöjärjestelmän yhdeksään kerrostaloon ja toteutimme yhteen taloista poistoilman lämmöntalteenoton maalämmön rinnalle. Tämä yhdistelmä mahdollisti merkittävät energiansäästöt ja paransi asumisviihtyvyyttä. Lisätietoja tästä projektista löydät täältä.

Ilmanvaihdon lämmön talteenotto

Ilmanvaihdon lämmön talteenotto (LTO) on tehokas tapa säästää energiaa erityisesti kylmänä vuodenaikana. LTO-järjestelmässä poistoilmasta talteen otettu lämpö siirretään tuloilmaan, mikä vähentää lämmitykseen tarvittavan energian määrää. Tämä menetelmä ei ainoastaan säästä energiaa, vaan myös parantaa sisäilman laatua, kun ilmanvaihto toimii tehokkaammin.

North Energy Solutionsilla on kokemusta monenlaisista LTO-järjestelmistä, ja voimme auttaa löytämään juuri teidän kiinteistöönne sopivan ratkaisun. Esimerkiksi DB Schenkerin Marjamäen toimipisteessä asensimme maalämpöjärjestelmän, joka sisälsi myös ilmanvaihdon lämmön talteenoton. Tämä mahdollisti yli 500 kW:n lämpöpumpputehon ja huomattavat säästöt energiankulutuksessa. Tutustu tarkemmin täältä.

Energiatehokkuuden parantaminen ja lämmön talteenoton hyödyt

Energiatehokkuuden parantaminen on tärkeää kaikille kiinteistöille, mutta erityisesti suurille rakennuskannoille, kuten taloyhtiöille ja toimistorakennuksille. Lämmön talteenoton avulla voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa ja pienentää kiinteistön hiilijalanjälkeä. Lisäksi energiatehokkaat ratkaisut voivat parantaa kiinteistön arvoa ja houkuttelevuutta.

North Energy Solutions auttaa asiakkaita ymmärtämään lämmön talteenoton hyödyt ja tarjoamme kattavia palveluita energiatehokkuuden parantamiseksi. Tarjoamme myös huoltopalveluita, joiden avulla varmistetaan järjestelmien optimaalinen toiminta ja pitkäikäisyys. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, niin autamme teitä ottamaan askeleen kohti nykyaikaista lämmitystä. Lisätietoja palveluistamme löydät täältä.

Yhteistyö ja asiantuntemus energiaratkaisuissa

Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pyrimme löytämään parhaat mahdolliset ratkaisut energiansäästöön ja lämmön talteenottoon. Asiantuntemuksemme ja kokemuksemme ansiosta voimme tarjota kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja, jotka täyttävät asiakkaidemme tarpeet ja odotukset.

Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota asiakkaille laadukkaita ja ajallaan valmistuvia projekteja. Ekologiset arvomme ja palvelumme laatu ovat toimintamme ytimessä, ja pyrimme jatkuvasti kehittämään palveluitamme asiakaslähtöisesti. Tutustu tarkemmin palveluihimme ja ota yhteyttä, niin autamme teitä saavuttamaan energiatehokkaamman tulevaisuuden. Lisätietoja maalämpöjärjestelmistämme löydät täältä.

Heräsikö kiinnostus energiaremonttiin? Pyydä tarjous ja olet askeleen lähempänä nykyaikaista lämmitystä.

Tarjouspyyntö

Jätä tarjouspyyntö lomakkeella tai ole yhteydessä sähköpostilla tarjouspyynto@northenergy.fi

15 + 2 =