Lämmön talteenotto: Säästä luontoa ja rahaa

Miksi lämmön talteenotto on tärkeää?

Lämmön talteenotto on energiatehokas tapa vähentää rakennusten lämmitykseen tarvittavaa energiaa ja samalla pienentää ympäristön kuormitusta. Tämä prosessi mahdollistaa poistoilmasta tai muista lämpöä sisältävistä prosesseista syntyvän hukkalämmön hyödyntämisen, mikä johtaa merkittäviin säästöihin niin luonnonvarojen kuin taloudellisten resurssienkin osalta.

Kiinteistöjen, kuten taloyhtiöiden ja suurten rakennuskantojen, on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota energiatehokkuuteen. Lämmön talteenoton avulla voidaan parantaa kiinteistön energialuokitusta, mikä on paitsi ympäristöteko myös taloudellisesti kannattava investointi pitkällä aikavälillä.

Lämmön talteenoton periaatteet

Lämmön talteenotto perustuu yksinkertaiseen periaatteeseen: lämpö, joka normaalisti hukkaantuisi ympäristöön, otetaan talteen ja käytetään uudelleen. Tämä voi tapahtua esimerkiksi poistoilman, jäähdytysnesteen tai prosessiveden avulla. Talteenotettu lämpö voidaan hyödyntää lämmityksessä, käyttöveden lämmittämisessä tai muiden energiantarpeiden tyydyttämisessä.

North Energy Solutionsilla ymmärrämme, että jokainen kiinteistö on ainutlaatuinen, ja siksi tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastaavat juuri teidän tarpeitanne. Tutustu tarkemmin lämmön talteenoton periaatteisiin ja hyötyihin Lämmön talteenotto – Tehokas tapa hyödyntää poistoilman lämpöenergiaa -sivulla.

Uusiutuvan energian hyödyntäminen

Uusiutuvan energian hyödyntäminen on yksi keskeisimmistä keinoista vähentää hiilidioksidipäästöjä ja edistää kestävää kehitystä. Lämmön talteenoton ja maalämmön yhdistäminen on tehokas tapa hyödyntää uusiutuvaa energiaa. Maalämpöpumput käyttävät maaperän lämpöä lämmitykseen, ja kun tähän lisätään lämmön talteenotto, voidaan saavuttaa vieläkin parempi energiatehokkuus.

North Energy Solutionsilla on laaja kokemus maalämpöpumppujen asentamisesta ja ylläpidosta, ja voimme auttaa teitä löytämään parhaan ratkaisun kiinteistönne tarpeisiin. Lue lisää maalämmöstä ja sen toimintaperiaatteista sivultamme Miten maalämpö toimii?.

Energiatehokkuuden parantaminen automaatiolla

Automaatioratkaisut ovat avainasemassa energiatehokkuuden parantamisessa kiinteistöissä. Älykkäät järjestelmät mahdollistavat lämmityksen, ilmanvaihdon ja muiden energiankulutukseen liittyvien prosessien optimoinnin. Tämä ei ainoastaan säästä energiaa, vaan myös parantaa sisäilman laatua ja asumismukavuutta.

Tutustu automaatioon ja sen rooliin energiatehokkuuden parantamisessa kiinteistöissä sivulla Automaatioratkaisut kiinteistöihin: Energiatehokkuuden parantaminen automaatiolla.

Asiakaskohtaiset ratkaisut ja palvelut

North Energy Solutionsilla tarjoamme asiakaskohtaisia ratkaisuja, jotka on suunniteltu vastaamaan erityisesti yritysasiakkaidemme, rakennusliikkeiden, asuntosäätiöiden ja kiinteistönhallinnan tarpeita. Ymmärrämme, että jokainen kiinteistö on erilainen, ja siksi pyrimme tarjoamaan juuri teidän tarpeisiinne sopivan ratkaisun.

Olipa kyseessä sitten uudisrakennus tai vanhan kiinteistön energiaremontti, North Energy Solutionsilla on asiantuntemus ja kokemus, jota tarvitaan energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen lämmitysjärjestelmän suunnitteluun ja toteutukseen. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, niin olet askeleen lähempänä nykyaikaista lämmitystä. Löydät yhteystietomme ja lisätietoja palveluistamme sivuiltamme North Energy Solutions.

Case-esimerkit ja toteutuneet projektit

North Energy Solutionsilla on useita onnistuneita projekteja, jotka osoittavat lämmön talteenoton ja uusiutuvan energian hyödyntämisen tehokkuuden. Esimerkiksi Tampereen Opiskelija-asuntosäätiön Herrainpuiston kohteessa toteutimme poistoilman lämmöntalteenoton, joka on parantanut merkittävästi kiinteistön energiatehokkuutta.

Lisätietoja tästä projektista ja muista toteutuneista töistämme löydät sivultamme TOAS Herrainpuisto. Tutustu myös muihin onnistuneisiin energiaremontteihimme ja inspiroidu mahdollisuuksista, joita lämmön talteenotto ja uusiutuvan energian hyödyntäminen voivat tarjota kiinteistöllenne.

Heräsikö kiinnostus energiaremonttiin? Pyydä tarjous ja olet askeleen lähempänä nykyaikaista lämmitystä.

Tarjouspyyntö

Jätä tarjouspyyntö lomakkeella tai ole yhteydessä sähköpostilla tarjouspyynto@northenergy.fi

3 + 10 =