Aurinkosähkö: FAQ – usein kysytyt kysymykset

3.07.2024 | Uncategorized

Mikä on aurinkosähkö ja miten se hyödyttää yrityksiä?

Aurinkosähkö on uusiutuvaa energiaa, joka tuotetaan auringonvalosta aurinkopaneelien avulla. Se on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas tapa tuottaa sähköä, ja se auttaa yrityksiä pienentämään hiilijalanjälkeään. Aurinkosähköjärjestelmät ovat investointi tulevaisuuteen, sillä ne tarjoavat pitkäaikaista säästöä sähkölaskuissa ja vähentävät riippuvuutta perinteisistä energialähteistä.

Kun yritys tai kiinteistö siirtyy aurinkosähkön käyttöön, se ei ainoastaan säästä kuluissa, vaan myös osoittaa vastuullisuutta ympäristöä kohtaan. Tämä voi parantaa yrityksen imagoa ja houkutella ympäristötietoisia asiakkaita. Lisäksi aurinkosähköjärjestelmät voivat lisätä kiinteistön arvoa ja tarjota pitkän aikavälin taloudellista hyötyä.

Aurinkosähköjärjestelmän hankinta ja mitoitus

Aurinkosähköjärjestelmän hankinnassa on tärkeää ottaa huomioon kiinteistön sähkönkulutus ja katon suuntaus sekä varjostus. Järjestelmän koko mitoitetaan yleensä siten, että se kattaa suuren osan kiinteistön sähkönkulutuksesta. On suositeltavaa tehdä yhteistyötä asiantuntijan kanssa, joka osaa arvioida tarpeet ja suunnitella järjestelmän optimaalisesti.

North Energy Solutionsilla tarjoamme alkukartoituksen, jossa määritellään tarpeisiinne soveltuva aurinkovoimalan koko ja tekniset vaatimukset. Ammattitaitomme ansiosta voimme taata, että saatte juuri teidän tarpeisiinne sopivan ratkaisun, joka on sekä tehokas että taloudellisesti järkevä.

Aurinkosähkön tuotannon ja kulutuksen yhteensovittaminen

Aurinkosähkön tuotanto vaihtelee vuodenajan ja vuorokaudenajan mukaan. Kesällä ja päiväsaikaan tuotanto on suurimmillaan, kun taas talvella ja yöaikaan tuotanto vähenee. On tärkeää sovittaa yhteen aurinkosähkön tuotanto ja kiinteistön kulutus, jotta järjestelmästä saadaan paras mahdollinen hyöty. Esimerkiksi lämpöpumppujen viilennyskäyttöä kannattaa painottaa aurinkosähkön ylituotannon ajanjaksoille. Tämä tarkoittaa, että lämminvesivaraaja voidaan ohjata latautumaan silloin, kun aurinkosähköä on saatavilla.

Aurinkosähkö taloyhtiöissä

Taloyhtiöissä aurinkosähköjärjestelmän avulla voidaan tuottaa sähköä yhteisiin tiloihin, kuten hisseihin, ilmastointiin ja valaistukseen. Järjestelmä voidaan liittää taloyhtiön kiinteistösähköliittymään, ja ylituotanto voidaan myydä sähköverkkoon. Tämä tuo taloyhtiölle taloudellista hyötyä ja vähentää riippuvuutta ulkopuolisesta energiantuotannosta. Hyvityslaskenta on uusi tapa parantaa aurinkosähkön hyödynnettävyyttä taloyhtiöissä. Se mahdollistaa aurinkovoimalan mitoittamisen suuremmaksi ilman, että verkkoon myytävän sähkön osuus kasvaa. Tämä parantaa järjestelmän taloudellista merkittävyyttä ja kannattavuutta.

Aurinkosähkön taloudelliset hyödyt ja kannattavuus

Aurinkosähköjärjestelmän taloudelliset hyödyt ovat merkittävät. Sähkön pörssihinnan ollessa korkea, aurinkosähköllä tuotettu energia on erityisen arvokasta. Lisäksi, kun aurinkosähköä käytetään itse, säästetään sähköenergian, verkkopalvelumaksun ja sähköveron kustannuksissa. Tämä tekee aurinkosähköstä erittäin kannattavan investoinnin pitkällä aikavälillä.

On tärkeää huomioida, että aurinkosähköjärjestelmän kannattavuus riippuu monista tekijöistä, kuten kiinteistön sähkönkulutuksesta, katolle asennettavien paneelien määrästä ja sijainnista sekä sähkön hinnasta. North Energy Solutions autamme teitä laskemaan aurinkosähköjärjestelmänne kannattavuuden ja varmistamaan, että investointinne tuottaa parhaan mahdollisen hyödyn.

Aurinkosähköjärjestelmän asennus ja huolto

Aurinkosähköjärjestelmän asennus vaatii ammattitaitoa ja tarkkuutta. On tärkeää, että järjestelmä asennetaan turvallisesti ja säädösten mukaisesti, jotta se toimii tehokkaasti ja kestää aikaa. Huolto on myös olennainen osa aurinkosähköjärjestelmän ylläpitoa, sillä säännöllinen tarkastus ja puhdistus varmistavat, että järjestelmä tuottaa energiaa optimaalisesti.

North Energy Solutions tarjoamme kattavat asennus- ja huoltopalvelut aurinkosähköjärjestelmille. Huoltopalvelumme varmistavat, että järjestelmänne pysyy toimintakunnossa ja tuottaa sähköä tehokkaasti vuodesta toiseen. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää palveluistamme ja siitä, miten voimme auttaa teitä aurinkosähköjärjestelmänne kanssa.

Uusiutuvan energian tulevaisuus ja lainsäädäntö

Uusiutuvan energian käyttö on kasvussa, ja lainsäädäntö tukee tämän kehityksen jatkumista. Esimerkiksi aurinkosähkön hyvityslaskenta on lainsäädännöllinen uudistus, joka mahdollistaa aurinkosähkön tehokkaamman hyödyntämisen. Tämä kannustaa yrityksiä ja taloyhtiöitä investoimaan aurinkosähköön ja edistämään kestävää kehitystä.

North Energy Solutions seuraamme aktiivisesti uusiutuvan energian lainsäädännön kehitystä ja tarjoamme asiakkaille ajantasaista tietoa ja neuvontaa. Tämä varmistaa, että voitte tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja hyödyntää uusiutuvaa energiaa tehokkaasti ja vastuullisesti.

Heräsikö kiinnostus energiaremonttiin? Pyydä tarjous ja olet askeleen lähempänä nykyaikaista lämmitystä.

Tarjouspyyntö

Jätä tarjouspyyntö lomakkeella tai ole yhteydessä sähköpostilla tarjouspyynto@northenergy.fi

2 + 2 =