Aurinkosähkö: Opas ympäristöystävälliseen energiantuotantoon

2.07.2024 | Uncategorized

Aurinkosähkön hyödyntäminen yrityksissä

Yritysten ja erityisesti taloyhtiöiden, rakennusliikkeiden sekä kiinteistönhallinnan kannattaa panostaa aurinkosähköön, sillä se on pitkällä tähtäimellä taloudellisesti kannattava ja ympäristöystävällinen energiaratkaisu. Aurinkosähköjärjestelmien avulla voidaan merkittävästi vähentää kiinteistöjen hiilijalanjälkeä ja säästää energiakustannuksissa.

North Energy Solutionsissa autamme asiakkaita ymmärtämään aurinkosähkön tuomat hyödyt ja tarjoamme kattavat palvelut aurinkosähköjärjestelmien suunnittelusta asennukseen. Tavoitteenamme on tukea asiakkaitamme kohti hiilineutraalia tulevaisuutta ja tarjota laadukkaita ratkaisuja, jotka täyttävät nykypäivän energiantuotannon vaatimukset.

Aurinkosähköjärjestelmien suunnittelu ja toteutus

Kun suunnittelet aurinkosähköjärjestelmän hankintaa, on tärkeää ottaa huomioon kiinteistön sijainti, kattoalueen koko ja suuntaus sekä energiankulutus. North Energy Solutionsin asiantuntijat auttavat määrittelemään optimaalisen järjestelmän, joka maksimoi tuoton ja sopii kiinteistön tarpeisiin.

Laadukas suunnittelu ja ammattitaitoinen asennus ovat avainasemassa, jotta aurinkosähköjärjestelmä toimii tehokkaasti ja turvallisesti vuosikymmeniä. Lisätietoa suunnittelun tärkeydestä löydät artikkelista ”Mitä tulee huomioida sähköasennusten suunnittelussa?”.

Aurinkosähkön taloudelliset hyödyt

Aurinkosähköjärjestelmä on investointi, joka maksaa itsensä takaisin säästöinä energiakustannuksissa. Taloyhtiöissä ja suurissa kiinteistöissä säästöt voivat olla merkittäviä, kun otetaan huomioon aurinkosähkön tuotannon ja kulutuksen välinen hyvityslaskenta.

Hyvityslaskennan avulla tuotettu aurinkosähkö voidaan jakaa tehokkaasti kiinteistön eri osiin, ja ylijäämäsähkö myydään sähköverkkoon. Tämä prosessi tulee entistäkin sujuvammaksi vuonna 2023, kun hyvityslaskenta siirtyy Fingridin hoidettavaksi. Lisätietoja hyvityslaskennasta ja sen eduista löydät artikkelista  ”Aurinkosähköjärjestelmät liikekiinteistöihin”.

Ympäristövaikutukset ja kestävä kehitys

Aurinkosähkö on uusiutuva energiamuoto, joka vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja pienentää kiinteistöjen hiilijalanjälkeä. Kestävän kehityksen mukaiset energiaratkaisut ovat yhä tärkeämpiä, kun pyrimme kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

North Energy Solutionsissa olemme sitoutuneet vihreisiin arvoihin ja haluamme tarjota asiakkaille ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Tutustu, kuinka aurinkopaneelit voivat vähentää hiilijalanjälkeä artikkelissa  ”Aurinkopaneelit Turku: Kuinka aurinkosähkö vähentää hiilijalanjälkeä”.

Aurinkosähkön integrointi kiinteistöautomaatioon

Moderni kiinteistöautomaatio mahdollistaa aurinkosähköjärjestelmän tehokkaan integroinnin kiinteistön muihin järjestelmiin. Automaation avulla voidaan optimoida energiankulutusta ja hallita aurinkosähkön tuotantoa reaaliaikaisesti. Automaatioratkaisujen valinnassa on tärkeää ottaa huomioon kiinteistön erityispiirteet ja tarpeet. Lisätietoa automaatioratkaisujen valinnasta löydät artikkelista ”Mitä tulee ottaa huomioon valittaessa automaatioratkaisuja kiinteistöihin?”.

Energiatehokkuuden parantaminen

Aurinkosähköjärjestelmän lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota koko kiinteistön energiatehokkuuteen. Energiatehokkuutta voidaan parantaa esimerkiksi lämmöntalteenottoratkaisuilla, jotka vähentävät lämmitykseen tarvittavan energian määrää.

Tarjoamme kokonaisvaltaisia ratkaisuja, jotka kattavat niin aurinkosähkön tuotannon kuin muutkin energiatehokkuutta parantavat toimenpiteet. Tutustu lämmöntalteenoton ja energiatehokkuuden parantamiseen liittyviin palveluihimme artikkelissa ”Poistoilman lämmöntalteenotto ja energiatehokkuus”.

Yhteistyö ja asiantuntijapalvelut

Yhteistyö luotettavan kumppanin kanssa on avainasemassa, kun halutaan varmistaa aurinkosähköjärjestelmän onnistunut toteutus. North Energy Solutionsissa tarjoamme asiantuntijapalveluita, jotka kattavat koko prosessin suunnittelusta ylläpitoon.

Olemme kokeneita toimijoita uusiutuvan energian alalla ja ymmärrämme yritysasiakkaidemme tarpeet. Ota yhteyttä, niin keskustellaan, kuinka voimme auttaa sinun yritystäsi tai taloyhtiötäsi siirtymään ympäristöystävälliseen energiantuotantoon.

Heräsikö kiinnostus energiaremonttiin? Pyydä tarjous ja olet askeleen lähempänä nykyaikaista lämmitystä.

Tarjouspyyntö

Jätä tarjouspyyntö lomakkeella tai ole yhteydessä sähköpostilla tarjouspyynto@northenergy.fi

13 + 4 =